top left image
top right image
bottom left image
bottom right image
Stacks Image 188
Zes kunstenaars/ vormgevers exposeren hun werk, met de mogelijkheid tot verkoop in Theeschenkerij Homanshof, deze is prachtig gelegen op een bijzondere locatie in het gebied van de Drentsche Aa naast het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer te Anloo. In de theeschenkerij wordt naast koffie en thee, zelfgemaakte taart en andere lekkernijen van het seizoen verkocht.

Deelnemende kunstenaars: Francis van Dijk, Maarten Westmaas, Wim van der Mey, Mirjam Kerstholt, Janneke Gelling en Paul Borggreve

Speciale aandacht voor het literaire optreden van Paul Marius Borggreve(3x) en de etsworkshop van Wim van der Meij 13.30/15.30uur kosten 25,-- pp.
(max. 12 personen) opgave workshop: fianijveen@gmail.com, cc info@theeschenkerijhomanshof.nl

Francis van Dijk, Oju Ona, oog voor detail. De belangstelling voor de geschiedenis van antieke en oude handelskralen leidde voor Francis tot een nog steeds groeiende verzameling kralen. Het op zoek gaan naar, maar ook het verwerken van deze ‘schatten’ zorgen voor bijzondere ontmoetingen en veel fascinerende verhalen. Kralen zijn zo oud als onze beschaving, waren (en zijn) bedoeld als sieraad, statussymbool, bruidsgeschenk, amulet en niet te vergeten ruilhandel. Elke ketting van Oju Ona is een uniek en bijzonder sieraad, is kleurrijk en vertelt een eigen verhaal.

Janneke Gelling, vormgever/docent; ‘for everyone an embrace’, haar sjaals zijn ontworpen om je lekker en behaaglijk in te voelen. Ze zijn gemaakt van wol, katoen, linnen of zijde naar gelang de keuze die je maakt. Dit geldt ook voor de kleur, belangrijk is dat die bij je past. Door het dragen worden ze je dierbaar en een deel van jezelf. De hier getoonde collectie is geïnspireerd op ‘het aangetaste landschap’. Daarnaast geeft Janneke Gelling lessen over Kunst aan de VUZ te Zuidlaren www.jeegeedesign.nl

Maarten Westmaas, fotografeert op een gepassioneerde manier de schoonheid van de natuur en cultuur van Nederland. Vooral het Nederlandse landschap is zijn belangrijkste thema. Als professioneel fotograaf verscheen zijn eerste boek ‘Hunebedden’ in 2009. Gevolgd door ‘De Drentsche Aa’ in 2014, ‘De Wadden’ in 2015 en zijn laatste boek Heidense Hoogten in mei 2017. Daarnaast publiceert hij regelmatig als fotograaf voor verschillende opdrachtgevers en in tijdschriften.

Mirjam Kerstholt, stylist/vormgever.(1971), www.mirjamkerstholt.nl , www.porseleinensieraad.nl -Creëren is mijn levensstijl en mijn ideeën ombuigen tot vormen is mijn passie-
Haar ruimtelijke keramische werk heeft een poëtisch karakter en vindt zijn oorsprong in de natuur,de wereld van dromen, sprookjes, sagen en legendes. Het materiaalgebruik ( Chinees porcelein uit Jingdezhen) is mede bepalend voor het karakter en de uitstraling van haar werk. In Anloo toont ze collecties sieraden die verschillend zijn in sfeer en karakter.

Paul Borggreve: (1973) is dichter. In zijn poëzie wordt het alledaagse een decimeter uitgetild boven de eeuwige vergetelheid. Paul schrijft in vorm en rijm. Hij werkt graag samen met beeldend kunstenaars, onder meer Petra van Kalker, Rieneke Gollnau, Ad Breedveld, en Joanna Paszkiewicz.
Hij las ooit zijn gedichten voor op Radio 1, had een rubriek in een huis-aan-huis-blad en is nog altijd uitgever van het literair tijdschrift KLADBLOK. Zijn alter ego Marius de Schaar is knipkunstenaar. Paul drinkt erg graag koffie, maar ook een pot thee gaat er goed in. Voor Kunst bij de Thee 2017 hoopt hij een aantal mooie theegedichten te serveren.

In 1977 ontdekte Wim van der Meij het etsen bij een vrijetijdscentrum in Alphen aan den Rijn. Na diverse opleidingen, o.a. aan de Koninklijke Academie in Den Haag, begon hij aan een bestaan als zelfstandig etser. In 1988 verhuisde hij naar Zutphen, waar hij in het centrum een ruim huis betrok waar ook ruimte voor een atelier is. Zijn zwart/wit etsen zijn zeer gedetailleerd en tonen vooral het Hollandse landschap met zijn rivieren, bomen en dorpen en steden. De volgende uitspraak is van Wim van der Beek (kunstrecensent):
“Het gaat hem niet alleen om technische hoogstandjes, maar vooral ook om het sublimeren van tijdloze schoonheid in natuur en architectuur en is de kwaliteit van zijn etsen af te lezen aan zijn vermogen te suggereren dat er tussen wit en zwart talloze grijstonen bestaan die moeiteloos het hele kleurengamma kunnen vervangen en hij kan zich meten met de meesters van de hedendaagse etskunst”.
Allen zijn aanwezig om zo nodig uitleg bij het werk te geven
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke Gelling coördinator van deze ééndaagsExpo op telefoonnummer: 050 4092730 of via email: lenjgelling@gmail.com